Ons ultieme doel is om NF de wereld uit te helpen. Wij geloven dat dat kan, dat dromen kunnen uitkomen. Daarom zijn we zo enthousiast over het onderzoek van professor Erik Wiemer in het Erasmus MC, dat we in samenspel met hem en zijn team hebben geïnitieerd en dat we dankzij onze donateurs kunnen financieren.

Gisteren overhandigden wij een cheque. Neurofibromatose type 1 (de meest voorkomende vorm) wordt gekarakteriseerd door de aanmaak van te weinig neurofibromine, omdat één van beide NF1-genen is uitgeschakeld t.g.v. een mutatie. In het onderzoek wordt geprobeerd om de aanmaak van neurofibromine weer te normaliseren, door het overgebleven, nog intacte NF1-gen, harder aan te zetten. Dit onderzoek kan aanleiding geven tot de ontwikkeling van een nieuwe therapeutische aanpak voor neurofibromatose type 1 patiënten. Een spectaculaire ontwikkeling en aanpak. En uniek in de wereld.

Het is een veelbelovende koers, die we met dit onderzoek inslaan: aan het einde van de weg lonkt het einde van NF. Deze eerste stap biedt een kans die we met beide handen aangrijpen. We houden jullie uiteraard weer op de hoogte van de vorderingen.