Op zondag 14 mei organiseerden we de 2e editie van RUNEXPECTED. In Breda dit keer, aan de start verschenen daar 280 deelnemers voor een onvoorspelbaar avontuur.

 

Niks zo onvoorspelbaar als het weer, maar we hadden ook dit jaar weer volop zon! Het werd een mooie en emotionele dag. Aan het einde kreeg voorzitter Hubert van Wensen van de burgemeester van Breda Paul Depla een prachtige cheque uitgereikt. De teller liep nog even door erna, uiteindelijk werd €77.670 opgehaald door de deelnemers. Bestemd voor wetenschappelijk onderzoek. Tot de volgende keer! 

Komiek en ambassadeur van stichting LET’S BEAT NF Bas Hoeflaak deed mee aan de nieuwe hit van Amazone Prime ‘Last One Laughing’. Hierin moeten 10 cabaretiers elkaar aan het lachen maken, maar wint degene die juist niet lacht. De prijs: 50.000 euro voor een goed doel. Met zijn hilarische fluit-act, die viraal ging en meer dan 1,5 miljoen keer bekeken is, wist Bas het programma te winnen! Voorzitter van LET’S BEAT NF Hubert van Wensen wijst op het ongelofelijke bedrag op de LOL-trofee. Bas zegt: "Voor een zeldzame ziekte als NF moet veel meer aandacht komen. Het is een rotziekte! Dit bedrag gaat naar onderzoek, let's beat NF!"

Op 21 mei j.l. ging de eerste editie van ons eigen evenement RUNEXPECTED van start. Op het terrein van Spaarnwoude deden 267 deelnemers mee aan 'de meest onvoorspelbare run van Nederland!', omdat NF zo'n onvoorspelbare rotziekte is. Vooraf hadden ze zich allemaal laten sponsoren door familie en vrienden. Het werd een hele bijzondere en zonovergoten dag waarbij voorzitter Hubert van Wensen aan het einde een cheque in ontvangst mocht nemen die, onverwacht, later nog hoger bleek uit te vallen, in totaal leverde het evenement een bedrag op van € 102.656! Geld dat volledig besteed wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar NF. 

We maken ons op voor de volgende editie, wanneer, dat blijft onvoorspelbaar...

Ze vonden dat voorzitter Hubert van Wensen een bijzonder verhaal te vertellen had en een grote verrassing verdiende. En zo kwam het dat hij met zijn gezin meedeed aan het televisieprogramma De Grote Huisverbouwing op SBS6. Hierin mocht hij uitgebreid vertellen over NF en over de stichting. In de aflevering verraste Patty Brard nog met haar deelname aan RUNEXPECTED!

www.runexpected.nl

NF is een onvoorspelbare rotziekte. Wat en wanneer je iets krijgt blijft je leven lang onzeker. Dat maakt het zwaar om met NF te leven. Die onvoorspelbaarheid gaan we nu eens als kracht gebruiken. Voor een unieke run, die op geen enkel ander evenement lijkt: RUNEXPECTED – De meest ónvoorspelbare run van Nederland! Op 21 mei 2021, in de buurt van Amsterdam. 

Het wordt een onzeker avontuur, vol onverwachte situaties en tegenslagen. Denk aan plotselinge tegenliggers, gekke opdrachten, routes die veranderen. Je gaat zo tussen de 5 en 8 kilometer afleggen. Je weet nooit hoe het loopt… RUNEXPECTED organiseren we samen met productiebureau ICP en creatief bureau Social Inc. Geef je op op www.runexpected.nl.
Voor sponsormogelijkheden mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de NF Awareness Month in mei trokken in de 12 NF1-behandelcentra in heel Nederland artsen de LET'S BEAT NF-bokshandschoenen aan. Ze werkten zo mee aan meer bekendheid voor NF. De ludieke foto's werden op social media volop gedeeld en geliked.

 

Hier op de foto Rianne Oostenbrink, kinderarts in het Erasmus MC

Ieder jaar is het op 17 mei wereldwijd NF Awareness Day en besteden we nog eens extra aandacht aan deze rotziekte.

Dit jaar hadden we een primeur: we deden mee met het internationale initiatief 'Shine a light on NF' waarbij gebouwen in het licht worden gezet om aandacht te vragen voor NF. Het werd een magische avond waarbij o.a. het Hard Rock Hotel American, het DeLaMar theater, het KPN gebouw op de kop van Zuid in Rotterdam, het Erasmus MC en de Ziggo Dome op spectaculaire wijze hun licht lieten schijnen voor NF!